Danka z klamstva obvinil aj minister práce. Zníženie rodičovského dôchodku je dielom koaličného tímu, nie môjho ministerstva

22.9.2024 (SITA.sk) –

Šéf SNS Andrej Danko v nedeľu krivo klamal, keď tvrdil, že zníženie rodičovského dôchodku bolo dielom ministra práce sociálnych vecí a rodiny Erika Tomáša (Hlas-SD) alebo jeho ministerstva. Vo vyhlásení to skonštatoval samotný minister práce s tým, išlo o návrh koaličného konsolidačného tímu, v ktorom mala nominanta aj SNS.

„Andrej Danko teda v rozpore so svojimi predchádzajúcimi postojmi súhlasil nielen s výrazným znížením rodičovského dôchodku, ale zároveň aj s obrovským vyzbrojovaním armády za stovky miliónov eur. Ja ako minister práce, sociálnych vecí a rodiny som s tým nesúhlasil, o čom sa v koalícii vie,” vyhlásil Tomáš.

Viac k témam: konsolidácia, konsolidácia verejných financií, Minister práce sociálnych vecí a rodiny SR, Predseda Slovenskej národnej strany (SNS), rodičovský dôchodok
Zdroj: SITA.sk – Danka z klamstva obvinil aj minister práce. Zníženie rodičovského dôchodku je dielom koaličného tímu, nie môjho ministerstva © SITA Všetky práva vyhradené.