Igor Slanina povedie STVR do konca roka, Žiga mu predĺžil poverenie

30.9.2024 (SITA.sk) –

  • aktualizované 30. septembra, 17:48

Igor Slanina bude viesť verejnoprávnu Slovenskú televíziu a rozhlas (STVR) až do konca tohto roka, teda do 31. decembra 2024. Podpredseda parlamentu Peter Žiga (Hlas-SD), ktorý je poverený vedením Národnej rady (NR) SR, mu predĺžil poverenie na pozíciu zástupcu generálneho riaditeľa ako štatutára STVR.

Rozhodnutie nadobudne účinnosť 1. októbra. Ako informoval Odbor komunikácie s verejnosťou a médiami Kancelárie NR SR, stalo sa tak na základe zákona o STVR, ktorý nadobudol účinnosť na začiatku tohto júla.

Slanina bol menovaný za zástupcu generálneho riaditeľa ako štatutárny zástupca verejnoprávnej STVR. Vymenoval ho podpredseda parlamentu Žiga. Rozhodnutie bolo účinné od 1. júla do 30. septembra tohto roka.

Igor Slanina si podľa svojich slov váži dôveru, ktorá mu bola prejavená predĺžením mandátu dočasne viesť verejnoprávnu inštitúciu.

Som odhodlaný naďalej robiť všetko pre to, aby si STVR kontinuálne plnila svoju nezastupiteľnú verejnoprávnu funkciu na slovenskom mediálnom trhu. Ďakujem všetkým kolegom, zamestnancom a spolupracovníkom za ich doterajšiu prácu a divákom a poslucháčom Slovenskej televízie a rozhlasu za ich priazeň a podporu,” povedal.

Viac k témam: Poverenie, štatutár
Zdroj: SITA.sk – Igor Slanina povedie STVR do konca roka, Žiga mu predĺžil poverenie © SITA Všetky práva vyhradené.