Finančná správa dostala výhražný email o hrozbe bombového útoku, polícia kontroluje všetky budovy

1.10.2024 (SITA.sk) – Call centrum finančnej správy dostalo v pondelok večer opäť výhražný e-mail s informáciou o hrozbe bombového útoku v nešpecifikovanej budove finančnej správy. Ďalšia sa má nachádzať „pod autom na parkovisku“.

E-mail prišiel približne mesiac po poslednej hrozbe, takmer v rovnakom čase. Z obsahu ďalšieho textu vyplýva, že môže ísť o reakciu na jednu z troch úspešných akcií Kriminálneho úradu finančnej správy, ktoré sa realizovali v uplynulých dňoch.

Finančná správa začala krízovú situáciu okamžite riešiť aj v súčinnosti s ozbrojenými zložkami policajného zboru. Pre možné ohrozenie zamestnancov finančnej správy, ako aj klientov, bolo potrebné preveriť všetky priestory,“ uviedol hovorca finančnej správy Daniel Súkup.

Keďže kontroly objektov pokračujú aj počas utorka, finančná správa prosí verejnosť a daňové subjekty o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami. V objektoch, kde bola ukončená prehliadka s negatívnym výsledkom, je zabezpečená prevádzka v štandardnom režime. Orgány činné v trestnom konaní útok aktuálne skúmajú aj v kontexte elektronických stôp, ktoré páchateľ zanechal pri predchádzajúcej bombovej hrozbe.

Je potrebné si uvedomiť, že uvedené alebo obdobné nezodpovedné správanie môže zapríčiniť, že príslušné zložky ozbrojených zborov by mohli chýbať v ďalších situáciách, v ktorých ich verejnosť môže právom potrebovať,“ uzavrel Súkup.

Viac k témam: nahlásená bomba
Zdroj: SITA.sk – Finančná správa dostala výhražný email o hrozbe bombového útoku, polícia kontroluje všetky budovy © SITA Všetky práva vyhradené.