Záchranné zložky zasahovali v centre Prešova, pod autom sa malo nachádzať sedem kilogramov TNT

1.10.2024 (SITA.sk) –

  • aktualizované 1. októbra, 9:39

Záchranné zložky zasahovali v pondelok večer pri preverovaní umiestnenia nástražného výbušného systému v centre mesta Prešov. Ako informoval operačný dôstojník Hasičského a záchranného zboru v Prešove, informácia prišla e-mailom na stálu službu Mestskej polície v Prešove krátko po deviatej hodine večer. Text s výhražným obsahom poslal neznámy páchateľ aj na oficiálnu a verejne dostupnú emailovú adresu primátora mesta Prešov.

Umiestnená nálož

Správa obsahovala upozornenie, že na podvozok auta zaparkovaného na Jarkovej ulici, pred budovou mestskej polície, bola umiestnená nálož so siedmimi kilogramami trinitrotoulenu (TNT).

Zároveň oznamovateľ informoval o plnej nádrži vo vozidle. Nástražný výbušný systém mal byť aktivovaný 1. októbra o 10:25,“ uviedol pre agentúru SITA operačný dôstojník.

Na mieste po oznámení zasahovali traja hasiči s jedným kusom techniky z hasičskej stanice v Prešove, príslušníci Policajného zboru SR a mestskej polície.

Šírenie poplašnej správy

Evakuácia osôb nebola na mieste vykonaná. V čase 23:47 sa po dohode s policajným zborom vrátila jednotka späť na základňu,“ dodal za hasičský zbor operačný dôstojník.

Ako pre agentúru SITA uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, polícia okamžite po nahlásení vykonala všetky bezpečnostné opatrenia.

Počas bezpečnostnej pyrotechnickej prehliadky nebola zistená prítomnosť žiadnej výbušniny ani výbušného systému,” skonštatovala Ligdayová s tým, že vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Prešove v prípade vedie trestné stíhanie pre trestný čin šírenie poplašnej správy.

Viac k témam: nahlásená bomba, TNT
Zdroj: SITA.sk – Záchranné zložky zasahovali v centre Prešova, pod autom sa malo nachádzať sedem kilogramov TNT © SITA Všetky práva vyhradené.