Dočasný šéf SNG Bittner končí, po novom by mal viesť Slovenské národné múzeum

1.10.2024 (SITA.sk) –

  • aktualizované 1. októbra, 14:49

Poverený generálny riaditeľ Slovenskej národnej galérie (SNG) Anton Bittner bol odvolaný z funkcie k 30. septembru. Agentúre SITA túto informáciu potvrdila manažérka pre publicitu Oddelenia marketingu a komunikácie SNG Zuzana Dzurdzíková.

Nové poverenie

Na otázku, kto by ho mohol vo funkcii nahradiť, odpovedať nevedela. Agentúru SITA odkázala na ministerstvo kultúry. Bittner viedol SNG necelé dva mesiace, od 7. augusta tohto roka. Vo funkcii nahradil dlhoročnú riaditeľku Alexandru Kusú.

Ministerka kultúry Martina Šimkovičová (nom. SNS) následne poverila Bittnera dočasným vedením Slovenského národného múzea.

Riešenie Krásnej Hôrky a Spišského hradu

Múzeum povedie do vyhlásenia výberového konania, ktoré sa uskutoční v zákonom stanovenej lehote,“ informovala vedúca Oddelenia komunikácie MK SR Petra Bačinská. Doplnila, že rezort chce zužitkovať Bittnerove skúsenosti s krízovým riadením.

Úlohou Antona Bittnera ako dočasne povereného generálneho riaditeľa bude nastaviť proces konsolidácie organizácie a zamerať sa na riešenie komplikovaných projektov v súvislosti s nezvládnutým procesom rekonštrukcie Spišského hradu a Krásnej Hôrky,“ ozrejmuje Bačinská.

Uviedla tiež, že o SNG plánuje ministerstvo informovať v najbližších dňoch. Riaditeľ SNM Branislav Panis bol odvolaný k 30. septembru 2024.

Viac k témam: Generálny riaditeľ, Odvolanie, SNG Slovenská národná galéria
Zdroj: SITA.sk – Dočasný šéf SNG Bittner končí, po novom by mal viesť Slovenské národné múzeum © SITA Všetky práva vyhradené.