Gröhling skritizoval parlament za nákup cigariet a zapaľovačov, Kancelária Národnej rady sa voči nezmyslom ohradila

1.10.2024 (SITA.sk) –

  • aktualizované 1. októbra, 14:21

Parlament podľa poslanca Národnej rady SR a predsedu strany Sloboda a Solidarita (SaS) Branislava Gröhlinga nakúpil cigarety a zapaľovače za 60-tisíc eur. Poukázal na to na sociálnej sieti.

„V čase, keď ľuďom ide vláda všetko zdražovať si vláda nielenže zvýši platy, vyhodí milióny na nákupy na obrane, vnútre a na zbytočné ministerstvo, si ešte aj parlament nakúpi cigarety a zapaľovače za 60-tisíc. Lebo koaliční poslanci sú asi takí chudobní, že im je zaťažko si tie cigarety kúpiť zo svojho,” napísal Gröhling.

Kancelária Národnej Rady SR pre agentúru SITA uviedla, že obstaráva tabakové výrobky a fajčiarske potreby, ktoré sú určené výlučne pre ďalší predaj na určených miestach v priestoroch Národnej Rady SR, vrátane bufetu, alebo Účelového zariadenia v Častej – Papierničke.

Výrobky si tak úplne bežne kupuje aj verejnosť, vrátane novinárskej obce. Zákazka je vyhotovená na nákup tabakových výrobkov počas dvoch rokov, čiže nejde o žiadny jednorazový nákup. Hodnota zákazky sa stanovuje podľa nákupov spotrebiteľov týchto výrobkov v predchádzajúcom období,“ zdôvodnila Kancelária Národnej rady s dodatkom, že takýto postup sa uplatňuje pravidelne už niekoľko rokov a je plne v súlade s platnou legislatívou. Rovnako postupuje pri obstarávaní iného tovaru na zásobovanie prevádzok, ako sú nápoje alebo pečivo.

Kancelária NR SR sa dôrazne ohradzuje voči nezmyslom, že tabakové výrobky sa nakupujú pre niekoho osobnú spotrebu, napríklad pre poslancov NR SR,“ dodala.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Cigarety, Predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS)
Zdroj: SITA.sk – Gröhling skritizoval parlament za nákup cigariet a zapaľovačov, Kancelária Národnej rady sa voči nezmyslom ohradila © SITA Všetky práva vyhradené.