Koaličná rada garantuje podporu pre kľúčové zákony, predsedovia tiež prerokovali otázku vyslovovania nedôvery ministrom (foto)

2.10.2024 (SITA.sk) – Koaličná rada sa na stredajšom popoludňajšom rokovaní dohodla na ďalšom postupe pri prijímaní dôležitých rozhodnutí vo vláde a v Národnej rade (NR) SR.

Ako informoval Úrad vlády SR, predsedovia koaličných strán po rokovaní garantovali vládnu väčšinu a spôsobilosť prijímať kľúčové rozhodnutia. A to vrátane štvrtkového hlasovania v NR SR o zákone o konsolidácii a zákone o dani z finančných transakcií.

Predsedovia koaličných strán tiež prerokovali otázku vyslovovania nedôvery členom vlády, ministerke zdravotníctva SR Zuzane Dolinkovej, ministerke kultúry SR Martine Šimkovičovej a ministrovi spravodlivosti SR Borisovi Suskovi.

„Na odvolanie uvedených ministrov neexistujú žiadne dôvody a v tomto duchu bude koalícia postupovať aj v NR SR,“ uviedlo vedenie koalície v spoločnom stanovisku. Vo štvrtok po hlasovaní o konsolidačných zákonoch sa na pôde NR SR uskutoční aj spoločná tlačová konferencia predsedov koaličných strán.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Rokovanie koaličnej rady (fotografie)

Viac k témam: daň z finančných transakcií, Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Koaličná rada, konsolidácia, konsolidácia verejných financií, Minister spravodlivosti SR, Ministerka kultúry SR, Ministerka zdravotníctva SR, Vyslovenie nedôvery, vyslovenie nedôvery vláde
Zdroj: SITA.sk – Koaličná rada garantuje podporu pre kľúčové zákony, predsedovia tiež prerokovali otázku vyslovovania nedôvery ministrom (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.