Slovenský zápasník Salkazanov prehral v osemfinále s Uzbekom, šanca na olympijský bronz stále žije (foto)

11.8.2024 (SITA.sk) –

  • aktualizované 9. augusta, 19:33

Slovenský zápasník Tajmuraz Salkazanov na olympijských hrách v Paríži síce neuspel v piatkovom osemfinále voľnoštýliarskej hmotnostnej kategórie do 74 kilogramov v súboji proti Razambekovi Žamalovovi, Uzbek však postúpil do finále a “potiahol” 28-ročného Osetínca do repasáže.

Posledný slovenský športovec pod Eiffelovkou v nej v sobotu po 11.00 h nastúpi proti Mahamedchabibovi Kadimagomedovovi, ktorý reprezentuje Bielorusko a v Paríži štartuje ako nezávislý športovec.

Viac o téme: Letná olympiáda v Paríži 2024

V prípade úspechu v tomto súboji vyzve albánskeho reprezentanta Čermena Valijeva a ak zaznamená aj druhý triumf, v zápase o bronz ho čaká Viktor Rassadin z Tadžikistanu. Salkazanov so Žamalovom prehral 3:11 na body, ten predtým zdolal Kadimagomedova a potom aj Valijeva a Rassadina.

Pre ruského rodáka, ktorý od roku 2018 reprezentuje Slovensko to je premiéra pod piatimi kruhmi. Salkazanov na parížskej žinenke vstúpil do turnaja v pozícii nasadenej sedmičky. V “pavúku” sa predstavilo 18 borcov, štyria začali v kvalifikačnom kole.

Salkazanov v kategórii do 74 kg ako prvý zápasník v histórii dokázal získať štyri tituly majstra Európy za sebou.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Slovenský zápasník Tajmuraz Salkazanov na letnej olympiáde v Paríži (fotografie)

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži
Zdroj: SITA.sk – Slovenský zápasník Salkazanov prehral v osemfinále s Uzbekom, šanca na olympijský bronz stále žije (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.